Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Έξι μετοχές real estate που καταβάλλουν μηνιαίο μέρισμα (4/6)


Δεν είναι μυστικό ότι τα μερίσματα χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους επενδυτές επειδή παρέχουν αξιόπιστο εισόδημα και μια πηγή επενδυτικών αποδόσεων, ακόμη και όταν οι τιμές των μετοχών πέφτουν. Οι περισσότερες μετοχές δίνουν μέρισμα σε τριμηνιαία βάση, αλλά ένα υποσύνολο μερικών δεκάδων μετοχών πληρώνει σε μηνιαία βάση, παρέχοντας μεγαλύτερη ροή εισοδήματος ή επιταχυνόμενο ρυθμό ανατοκισμού εάν οι επενδυτές επανεπενδύσουν τα μερίσματα σε μετοχές.

Ακολουθούν έξι REITs που καταβάλλουν μέρισμα σε μηνιαία βάση, με ετήσια απόδοση που κυμαίνεται από 3,3% έως 7,6%, ιδανικές προτάσεις για όσους σταθερό εισόδημα. Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και στις 6 εταιρείες επενδύουν πολύ γνωστοί δισεκατομμυριούχοι.


STAG Industrial

Μερισματική απόδοση: 4,2%
Κεφαλαιοποίηση: 6,3 δισ. δολάρια
Δισεκατομμυριούχοι μέτοχοι: Israel Englander, Bruce Flatt, Ken Griffin, Steven Cohen, Clifford Asness

Η STAG Industrial, με έδρα τη Βοστώνη, ιδρύθηκε το 2010 και είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια μεγάλων εγκαταστάσεων που λειτουργούν ως σημεία διανομής ή αποθήκες κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων που συνδέουν πολιτείες. Η STAG κατέχει 561 κτίρια σε 41 πολιτείες. Το εμβαδόν των εγκαταστάσεων που μπορεί να νοικιάσει φτάνει στα περίπου 111,6. εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια. Η Amazon.com, που αντιπροσωπεύει το 2,8% των εσόδων της STAG ύψους 654,4 εκατ. δολαρίων το 2022, είναι ο μεγαλύτερος ενοικιαστής της εταιρείας. Άλλοι σημαντικοί πελάτες είναι οι American Tire Distributors, Hachette Book Group, Tempur Sealy, DHL, FedEx, Penguin Random House και Ford Motor Company.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα έσοδα της STAG για το 2023 θα αυξηθούν κατά 6,4% στα 696,5 εκατ. δολάρια και τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες θα ενισχυθούν κατά 2,3% στα 2,26 δολάρια ανά μετοχή. Η STAG διαπραγματεύεται 9,3% κάτω από το μέσο όρο του λόγου τιμής προς FFO για της 5ετία που είναι στο 16,0. Τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες έχουν αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 18,8% την τελευταία πενταετία και οι ελεύθερες ταμειακές ροές κατά 18,9% ετησίως την ίδια περίοδο.

Η Millennium Management του Israel Englander ήταν ο πιο αισιόδοξος αγοραστής, αποκτώντας 1,1 εκατ. μετοχές το β' τρίμηνο και κατέχει πλέον το 0,62% της STAG. Ο Clifford Asness κατέχει 322.000 μετοχές, ο Ken Fisher 303.000 μετοχές και η Citadel του Ken Griffin 90.000 μετοχές. Η Brookfield του Bruce Flatt διπλασίασε τη συμμετοχή της στο β' τρίμηνο και πλέον έχει 48.000 μετοχές.


Πηγή: capital-forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου