Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Έξι μετοχές real estate που καταβάλλουν μηνιαίο μέρισμα (2/6)

Δεν είναι μυστικό ότι τα μερίσματα χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους επενδυτές επειδή παρέχουν αξιόπιστο εισόδημα και μια πηγή επενδυτικών αποδόσεων, ακόμη και όταν οι τιμές των μετοχών πέφτουν. Οι περισσότερες μετοχές δίνουν μέρισμα σε τριμηνιαία βάση, αλλά ένα υποσύνολο μερικών δεκάδων μετοχών πληρώνει σε μηνιαία βάση, παρέχοντας μεγαλύτερη ροή εισοδήματος ή επιταχυνόμενο ρυθμό ανατοκισμού εάν οι επενδυτές επανεπενδύσουν τα μερίσματα σε μετοχές.

Ακολουθούν έξι REITs που καταβάλλουν μέρισμα σε μηνιαία βάση, με ετήσια απόδοση που κυμαίνεται από 3,3% έως 7,6%, ιδανικές προτάσεις για όσους σταθερό εισόδημα. Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και στις 6 εταιρείες επενδύουν πολύ γνωστοί δισεκατομμυριούχοι.

Phillips Edison & Co

Μερισματική απόδοση: 3,3%
Κεφαλαιοποίηση: 4 δισ. δολάρια
Δισεκατομμυριούχοι μέτοχοι: Jim Simons, Clifford Asness, Ken Griffin, Ken Fisher

Η Phillips Edison & Co., μια REIT μεσαίας κεφαλαιοποίησης από το Σινσινάτι του Οχάιο, ειδικεύεται στην ιδιοκτησία εμπορικών κέντρων όπου στεγάζονται σούπερ μάρκετ-παντοπωλεία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 από τους Jeffrey Edison και Michael Phillips. Ο κ. Edison είναι σήμερα πρόεδρος και CEO της Phillips Edison, η οποία εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2021, και κατέχει 335.000 από τις 117,3 εκατομμύρια μετοχές που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Η Phillips Edison κατέχει και διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 6,2 δισ. δολαρίων με 291 εμπορικά κέντρα, σε Φλόριντα, ανατολική ακτή, μεσοδυτικές πολιτείες και κατά μήκος της ακτής στον Ειρηνικό. Οι κορυφαίοι ενοικιαστές -ως ποσοστό επί των συνολικών εσόδων- είναι οι Kroger (6,2%), Publix (5,8%), Albertsons (4,1%), Koninklijke Ahold Delhaize N.V. (3,9%) και Walmart (2%). Τα έσοδα για το 2023 αναμένεται να αυξηθούν κατά 6,6% στα 597,5 εκατ. δολάρια, με τα κεφάλαια από τις λειτουργικές δραστηριότητες να ενισχύονται κατά 6% στα 2,28 δολάρια ανά μετοχή.

Το τελευταίο 12μηνο, η Phillips Edison είχε ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 1,29 δολαρίων ανά μετοχή, αρκετά πάνω από τα 1,12 δολάρια ανά μετοχή που καταβάλλει σε ετήσια μερίσματα, 0,0933 δολάρια ανά μήνα, που είναι καλό για μερισματική απόδοση 3,3% στις τρέχουσες τιμές. Η αύξηση των μερισμάτων είναι επίσης ενθαρρυντική. Από τη δημόσια εγγραφή της πριν από δύο χρόνια, η Philips Edison έχει αυξήσει το μηνιαίο μέρισμα με ετήσιο ρυθμό 4,8%.

Στις 16 Μαΐου, το μέλος του ΔΣ Leslie Chao απέκτησε 10.000 μετοχές της εταιρείας έναντι 292.000. Ο δισεκατομμυριούχος Jim Simons της Renaissance Technologies κατέχει 187.000 μετοχές, ο Clifford Asness της AQR Capital κατέχει 14.000 μετοχές και η Citadel του Ken Griffin αναφέρει συμμετοχή 7.000 μετοχών. Ο Ken Fisher κατέχει 9.000 μετοχές.Πηγή: capital-forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου