Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Τι είναι αυτό που φέρνει ξανά τους επενδυτές στο χρυσό;

 

Το U.S. Mint, που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα έκδοσης νομισμάτων, έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή ζήτηση σε φυσικό χρυσό και φυσικό ασήμι, από την πλευρά των Αμερικανών μικροεπενδυτών. Μια υπερβολική ζήτηση που δεν αδυνατεί να καλυφθεί από την προσφορά. Και καθώς η αύξηση της ζήτησης μέσα στο 2021, δείχνει ότι θα υπερβεί την αντίστοιχη του 2020, που ήταν σε ετήσια βάση στο +455% για τα χρυσά και στο +101% για τα αργυρά American Eagle, έναντι του 2019, ο επίσημος εκδότης αυτών των νομισμάτων, θα βρεθεί χωρίς απόθεμα.

Η Γερμανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Incrementum AG, εξέδωσε έκθεση με τίτλο «In Gold We Trust», στην οποία εκτιμά ότι οι πληθωριστικές πιέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, που έχουν αρχίσει να καταγράφονται ήδη στις πρώτες ύλες, στα αγροτικά και στα τρόφιμα, θα οδηγήσουν την τιμή του χρυσού στα $10.000 μέσα στην επόμενη δεκαετία, θέτοντας ως βραχυπρόθεσμο στόχο για τα τέλη του 2021 τα $2.000/oz.

O επενδυτικός οίκος Guggenheim, εκτιμά ότι η μεταβλητότητα που παρουσιάζεται στην πορεία των τιμών του «ψηφιακού χρυσού» όπως χαρακτηρίζεται το bitcoin, θα οδηγήσει τους συντηρητικότερους των παικτών στον φυσικό χρυσό και στα πάσης φύσεως παρελκόμενα επενδυτικά προϊόντα, σε μια προσπάθεια αποφυγής τόσο των πληθωριστικών πιέσεων, όσο και των ακραίων διακυμάνσεων του bitcoin. Ο οίκος θέτει ως τιμή στόχο τα $5.000/oz σε βάθος πενταετίας, εφ’ όσον οι κεντρικές τράπεζες συνεχίσουν το «εκτυπωτικό» τους έργο.

Απόσπασμα από το άρθρο του Κ.Χαροκόπου στο liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου