Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Η Berkshire Hathaway επενδύει σε ψηφιακή τράπεζα

"Η Berkshire Hathaway, η εταιρεία του Warren Buffett, έχει επενδύσει 500 εκατ. δολάρια σε μια ψηφιακή τράπεζα που υποστηρίζει το bitcoin, την Nubank. 

Η Nubank έχει αναφέρει ότι θα προσφέρει τη δυνατότητα επενδύσεων σε bitcoin μετά την εξαγορά της χρηματιστηριακής εταιρείας Easynvest, η οποία προσφέρει τη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF bitcoin της Βραζιλίας.

Η Berkshire Hathaway έχει επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στη μητρική εταιρεία της Nubank, μια ψηφιακή τράπεζα φιλική προς το bitcoin με έδρα τη Βραζιλία.
Από το 2013, όταν και ιδρύθηκε, η Nubank έχει 40 εκατομμύρια πελάτες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ψηφιακή τράπεζα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των πελατών.
Με τις νέες επενδύσεις, η Nubank έχει γίνει «η πιο πολύτιμη ψηφιακή τράπεζα στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Λατινική Αμερική», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Reuters σημείωσε ότι οι νέες επενδύσεις δίνουν στη Nubank αποτίμηση 30 δισ. δολαρίων, η οποία είναι ελαφρώς μικρότερη από την Banco Santander Brasil."

Απόσπασμα άρθρου bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου