Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Μεγάλη μείωση των bitcoin που βρίσκονται στα ανταλλακτήρια.

Πριν παραθέσω το απόσπασμα του άρθρου μερικές επεξηγήσεις. Οι επενδυτές για να είναι σίγουροι ότι τα κρυπτονομίσματα τους δεν κινδυνεύουν από χάκερς, κλείσιμο ανταλλακτηρίων κλπ κινδύνους τα φυλάσσουν σε δικά τους ηλεκτρονικά πορτοφόλια και όποτε θέλουν να πουλήσουν τα μεταφέρουν στα ανταλλακτήρια. Άρα όταν αυξάνεται η ποσότητα κρύπτο των ανταλλακτηρίων σημαίνει ότι οι επενδυτές θέλουν να πουλήσουν.

"Ο συνολικός αριθμός των $BTC που βρίσκονται κατατεθειμένα στα ανταλλακτήρια  συνεχίζει να μειώνεται, γεγονός που δείχνει ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών, με βάση τον δείκτη Network Value to Transaction δηλαδή την αξία του όγκου συναλλαγών που αλλάζει χέρια (διεκπεραιώνεται) μέσω του Bitcoin blockchain, και την αξία διαπραγμάτευσης του $BTC. Ο συγκεκριμένος δείκτης βρίσκεται στα ιστορικά χαμηλά - σε αντίστοιχα επίπεδα με το crash του Μαρτίου 2020.

Στην πρόσφατη δημοσίευση της Glassnode, αποτυπώνεται πως οι θεσμικοί επενδυτές επιστρέφουν με τοποθετήσεις στις αγορές κρυπτονομισμάτων μετά τη διόρθωση στις 19 Μαρτίου. Η αναφορά προβλέπει πως η τιμή του $BTC θα κινηθεί ανοδικά, έχοντας σημειώσει πτώση 45% από το υψηλό των $64.899. Παράλληλα, το premium στην τιμή διαπραγμάτευσης του Grayscale Bitcoin Trust ($GBTC) το βασικό όχημα των θεσμικών επενδυτών δείχνει επιστροφή των θεσμικών επενδυτών. Το $GBTC διαπραγματευόταν με έκπτωση έως 21.23% στις Μαΐου".

Απόσπασμα από το άρθρο του Ν.Κωστόπουλου στο liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου