Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

"Μεταφορά" 84 τρισ. δολαρίων σε ...κληρονόμους

Ο κόσμος πρόκειται να γίνει μάρτυρας της μεγαλύτερης μεταφοράς πλούτου στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τις επόμενες δύο δεκαετίες, τα μέλη της Σιωπηλής Γενιάς (όσοι γεννήθηκαν πριν από το 1946) και των Baby Boomers (1946 - 1964) θα αφήσουν στους κληρονόμους τους περίπου 84,4 τρισ. δολάρια, με τους Millennials (1981 - 1996) να είναι οι βασικοί δικαιούχοι.

Οι επιπτώσεις θα είναι πολλές και σημαντικές. Όπως επισημαίνει η εταιρεία blockchain Galaxy, οι Millennials και οι νεότερες γενιές "προτιμούν τα κρυπτονομίσματα" περισσότερο από ό,τι οι γονείς και οι  παππούδες τους. Δεν είναι μόνο "ψηφιακοί νομάδες", αλλά έχουν ζήσει και μια σειρά από οικονομικές "αναποδιές" (Μεγάλη Ύφεση, υψηλός πληθωρισμός κ.ο.κ.) που σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη τους προς τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και περιουσιακά στοιχεία. Μια έρευνα του Investopedia το 2022 διαπίστωσε ότι οι Millennials προτιμούσαν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα παρά σε μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ETFs, εμπορεύματα και ακίνητα.

Ο Charles Yu της Galaxy τονίζει: "Η μετατόπιση του πλούτου από τις παλαιότερες γενιές στα χέρια των πιο εξοικειωμένων με τα κρυπτονομίσματα πιθανόν να φέρει μεγαλύτερες εισροές στο Bitcoin και εν γένει στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία".


Πηγή: forbesgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου