Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Έξι μετοχές real estate που καταβάλουν μηνιαίο μέρισμα (1/6)

Δεν είναι μυστικό ότι τα μερίσματα χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους επενδυτές επειδή παρέχουν αξιόπιστο εισόδημα και μια πηγή επενδυτικών αποδόσεων, ακόμη και όταν οι τιμές των μετοχών πέφτουν. Οι περισσότερες μετοχές δίνουν μέρισμα σε τριμηνιαία βάση, αλλά ένα υποσύνολο μερικών δεκάδων μετοχών πληρώνει σε μηνιαία βάση, παρέχοντας μεγαλύτερη ροή εισοδήματος ή επιταχυνόμενο ρυθμό ανατοκισμού εάν οι επενδυτές επανεπενδύσουν τα μερίσματα σε μετοχές.

Ακολουθούν έξι REITs που καταβάλλουν μέρισμα σε μηνιαία βάση, με ετήσια απόδοση που κυμαίνεται από 3,3% έως 7,6%, ιδανικές προτάσεις για όσους σταθερό εισόδημα. Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και στις 6 εταιρείες επενδύουν πολύ γνωστοί δισεκατομμυριούχοι.

Agree Realty 

Μερισματική απόδοση: 4,8%
Κεφαλαιοποίηση: 5,9 δισ. δολάρια
Δισεκατομμυριούχοι μέτοχοι: Ken Fisher, Bruce Flatt, Ken Griffin, Ray Dalio, Steven Cohen, Jim Simons, Israel Englander, Clifford Asness

Η Agree Realty (ADC), με έδρα το Μπλούμφιλντ Χιλς του Μίσιγκαν, είναι ιδιοκτήτρια, αγοράστρια και διαχειρίστρια ακινήτων τα οποία μισθώνει σε εταιρείες λιανικού εμπορίου, όπως οι Walmart, Dollar General, Tractor Supply, Best Buy, Dollar Tree και Kroger. Τα έσοδα της κινούνται ανοδικά και το 2023 αναμένεται να ενισχυθούν κατά 20% στα 517,2 εκατ. δολάρια, ενώ τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) κέρδισαν 2%, στα 3,95 δολάρια ανά μετοχή. Η Agree Realty διαπραγματεύεται στις 15,1 φορές τα εκτιμώμενα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες, δηλαδή 21% κάτω σε σύγκριση με τον μέσο όρο του λόγου τιμής προς FFO για την 5ετία που είναι στο 19,2. Με λόγο χρέους προς ίδια κεφάλαια στο 0,43, η Agree δεν νιώθει οικονομική πίεση.

Η μετοχή της Agree Realty υποχωρεί κατά 18% από το υψηλό Φεβρουαρίου. Πέντε στελέχη και διευθυντές της εταιρείας αγόρασαν συνολικά μετοχές αξίας 4,56 εκατ. δολαρίων τον Αύγουστο. Ο εκτελεστικός πρόεδρος Richard Agree αγόρασε 30.000 μετοχές έναντι 1,9 εκατ. δολαρίων. Οι δισεκατομμυριούχοι επενδυτές έδειξαν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για την Agree. Το fund Millennium Management του Israel Englander ανέφερε νέες αγορές το α' και το β' τρίμηνο του 2023 και πλέον κατέχει 1,02 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, δηλαδή το 1,1% των μετοχών σε κυκλοφορία.


Πηγή: capital-forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου