Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Motor Oil: Το υδρογόνο στο επίκεντρο της στρατηγικής της - Τα σχέδια για το Blue Med

Δύο οι λόγοι για την ανάρτηση: Ο πρώτος η παραγωγή καθαρής ενέργειας από υδρογόνο που συμβάλει στην καθαρή ατμόσφαιρα και ο δεύτερος ότι μια ελληνική εταιρεία η Motor Oil πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια.

"Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Motor Oil για την ενεργειακή της μετάβαση βρίσκεται το υδρογόνο με στόχο την τροφοδοσία του κλάδου της βιομηχανίας και των μεταφορών.

Με βάση τις επενδύσεις που θα γίνονται αυτά τα χρόνια,  από τα μέσα του 2022 θα υπάρχει περίσσεια υδρογόνου ώστε να στηριχθεί αυτή η νέα αγορά.

Ο όμιλος επενδύει σημαντικά στα διυλιστήριά του, με όραμα η Motor Oil να πρωταγωνιστήσει στις καινούργιες μορφές ενέργειας και έχει ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης που θέλει να το πετύχει βασιζόμενη στην πολύχρονη εμπειρία της.

Η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας αλυσίδας αξίας και μιας νέα αγοράς, όπως αυτής του υδρογόνου, ξεκινά από μια σειρά έργων αξιοποίησης αυτών των τεχνολογιών με ορίζοντα το 2023 και το 2024, η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί με τη συμμετοχή του ομίλου στα έργα IPCΕI που είναι σημαντικά έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με τα οποία θα επιτευχθεί ευρεία διάδοση αυτών των τεχνολογιών ώστε να ωριμάσει η αγορά με σημαντικά οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον".

Πηγή: Ημερησία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου