Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Εσείς τι θα αγοράζατε, bitcoin, Apple ή χρυσό;

 "Μας αρέσει δεν μας αρέσει, θα σκάσει σαν φούσκα ή όχι, το bitcoin σήμερα είναι το 8ο πολυτιμότερο asset στον πλανήτη. Στην πρώτη θέση, και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα assets, παραμένει ο χρυσός με την κεφαλαιοποίησή του να διαμορφώνεται στα 11,389 τρισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Apple με χρηματιστηριακή αξία στα 2,46 τρισ. δολάρια και ακολουθεί η Microsoft με κεφαλαιοποίηση 2,32 τρισ. δολάρια. Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε την Saudi Aramco με 1,995 τρισ. δολάρια και την πεντάδα συμπληρώνει η Google με 1,84 τρισ. δολάρια.

Στην έκτη θέση είναι η Amazon με 1,689 τρισ. δολάρια και στην έβδομη το ασήμι με 1,373 τρισ. δολάρια. Το bitcoin στην όγδοη θέση με 1,16 τρισ. δολάρια μετά την πτώση των τελευταίων ημερών από το ιστορικό του υψηλό. Τη δεκάδα κλείνουν οι Facebook και Tesla με κεφαλαιοποίηση 915 δισ. δολάρια και 911 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Αν όμως πάρουμε τα κρυπτονομίσματα ως ενιαίο σύνολο, γιατί αποτελούν μία εντελώς καινούρια αγορά στην οποία βασικά κυριαρχούν το Bitcoin και το Ethereum, που αποτελούν πάνω από το 65% της αγοράς, η κατάταξη αλλάζει. Η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων σήμερα διαμορφώνεται στα 2,546 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap, ξεπερνώντας ακόμη και την Apple, τη μεγαλύτερη εισηγμένη του πλανήτη. Ακόμη και το Ethereum, έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από παγκόσμιους επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως η Bank of America, η Samsung, η Johnson & Johnson και η Alibaba".

Αποσπάσματα από   liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου