Τρίτη 25 Μαΐου 2021

SocGen: Γιατί ο χρυσός είναι καλύτερη επένδυση από το Bitcoin

 

Θέση για την επενδυτική «διαμάχη» μεταξύ του Bitcoin και του χρυσού παίρνουν δύο αναλυτές της Societe Generale, σημειώνοντας πως οι τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο είναι περισσότερο σταθερές από τα «ανοίγματα» στο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα.

Με αφορμή την κάθετη πτώση στην τιμή του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων τις προηγούμενες μέρες, ο Αλάν Μποκοντζά και ο Άρθουρ βαν Σλόοτεν ανέφεραν στο CNBC ότι «τα ρίσκα για το Bitcoin θα αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα» κυρίως εν όψει των ρυθμιστικών πλαισίων που θέτουν οι κυβερνήσεις για τα κρυπτονομίσματα.

Μποκοντζά και Βαν Σλόοτεν σημειώνουν πως η μοναδική ομοιότητα που έχουν Bitcoin και χρυσός είναι η μεταβλητότητα τους, προσθέτοντας πως ως επένδυση ο χρυσός μπορεί πολύ εύκολα να αντέξει πληθωριστικές πιέσεις, όπως αυτές που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.

«Ο χρυσός μπορεί να αντισταθμίζει τις απώλειες κεφαλαίων από έκθεση σε ομόλογα και μπορεί να αποδειχθεί σημαντική "άμυνα" σε περιπτώσεις που υπάρχει αύξηση πληθωρισμού ή φαινόμενα αποπληθωρισμού» σημείωσαν οι αναλυτές της τράπεζας.

Πηγή: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου