Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Τα videogames σαν επένδυση μέσω 3 ETF (1/4)

 

Οι περισσότεροι από εμάς όταν μιλάμε για βιντεοπαιχνίδια το μυαλό μας πάει "απλώς σε κάτι που κάνουν τα παιδιά" και πιθανά με αρνητική άποψη.  Έτσι όμως παραβλέπουμε ότι πρόκειται για μια τεράστια και ισχυρή βιομηχανία, ώριμη με ευκαιρίες για επενδυτές. Τα βιντεοπαιχνίδια είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι πωλήσεις ψηφιακών παιχνιδιών σπάζουν συνεχώς ρεκόρ και τα έσοδα του κλάδου συνεχίζουν να αυξάνονται. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ακμάζον τμήμα της αγοράς, καθιστώντας το ένα χώρο που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επενδυτές.

Σήμερα, τα βιντεοπαιχνίδια προσελκύουν περίπου 2,7 δισεκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, και αυτός ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια μέχρι το 2023. Με την πάροδο του χρόνου, ο αριθμός των παικτών και ο χρόνος που αφιερώθηκε παίζοντας και παρακολουθώντας βιντεοπαιχνίδια έχει αυξηθεί. Σύμφωνα με μια Entertainment Software Association (ESA), 64% των Αμερικανών ενηλίκων παίζουν τακτικά βιντεοπαιχνίδια. Ο μέσος όρος ηλικίας  35-44 ετών ενώ ο μέσος παίκτης ξοδεύει επτά ώρες και επτά λεπτά την εβδομάδα.

Το 2020, η συνολική βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών  αναμένεται  να φτάσει τα 159,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα με ετήσια αύξηση 9,3%. Η αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και αναμένεται να υπερβεί τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2023. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, η παγκόσμια αγορά τυχερών παιχνιδιών   αναμένεται να φτάσει την αξία των 256,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025.

Μετά από αυτή την εισαγωγή σε επόμενες αναρτήσεις θα δείτε 3 ETF που επενδύουν στο χώρο. 

Ας σημειώσουμε ακόμη μία φορά ότι εμείς απλά δίνουμε ιδέες ώστε να αυξάνονται οι γνώσεις σας και τίποτα παραπάνω.

Πηγή: nasdaq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου