Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Πώς κατανέμεται το ύψους 80 τρις δολάρια παγκόσμιο ΑΕΠ του 2017

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, το παγκόσμιο ΑΕΠ διαμορφώνεται σε ονομαστικά περίπου 80 τρισεκατομμύρια δολάρια για το 2017.

Σε ονομαστικές τιμές, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο ΑΕΠ στα 19,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, που αποτελούν το 24,4% της παγκόσμιας οικονομίας.
Η οικονομία της Κίνας στη δεύτερη θέση, με 12,2 τρισεκατομμύρια δολάρια
Οι επόμενες δύο μεγαλύτερες οικονομίες είναι η Ιαπωνία (4,9 τρισεκατομμύρια δολάρια) και η Γερμανία (4,6 τρισεκατομμύρια δολάρια) και όταν προστεθούν στις ΗΠΑ και την Κίνα, οι τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες συνθέτουν το 50% της παγκόσμιας οικονομίας.
Η Ινδία έχει πλέον περάσει τη Γαλλία σε ονομαστικούς όρους με οικονομία 2,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι περίπου 3,3% του συνολικού συνόλου.
Η Βραζιλία, παρά τα πολύ πρόσφατα οικονομικά της δεινά, ξεπέρασε την Ιταλία στην κατάταξη του ΑΕΠ για να πάρει την 8 θέση συνολικά.
Η Τουρκία έχει ξεπεράσει την Ολλανδία για να γίνει η 17η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και η Σαουδική Αραβία έχει περάσει την Ελβετία για να διεκδικήσει την 19η θέση.

Πηγή: fb, Kotsiakis George - World Economic Forum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου