Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Παγκόσμια πτώση για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

thetoc.gr
Απογοητευτικές είναι οι θέσεις της Ελλάδας στα αρνητικά top 3 της παγκόσμιας οικονομίας με την αγορά ακινήτων να παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις παγκοσμίως με τις τιμές των κατοικιών να καταρρέουν.
Η χώρα μας μάλιστα καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη πτώση (-4,9%) σε ένα σύνολο 55 χωρών, των σημαντικότερων αγορών κατοικίας που εξετάζει η διεθνής εταιρεία συμβούλων ακινήτων Knight Frank στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015 σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2014. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 53η θέση λίγο πάνω από την Κύπρο, όπου η πτώση σε ετήσια βάση διαορφώνεται στο 5% και την Ουκρανία όπου οι τιμές εμφανίζονται μειωμένες στο τέλος Σεπτεμβρίου κατά 14,8%. Η Ελλάδα παρουσιάζει και τη δεύτερη μεγαλύτερη τριμηνίαια μείωση στις τιμές των σπιτιών, με ένα ποσοστό 2,9%, λίγο χαμηλότερο από το 3,9% της Εσθονίας που κατέχει την πρωτιά.
Στον αντίποδα, παγκοσμίως η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των κατοικιών παρουσιάζει η Τουρκία με ένα +18,9% στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, και ακολουθούν Χονγκ Κόνγκ με 16,7% και Νέα Ζηλανδία με 12,6%. Δύο ευρωπαϊκές χώρες, Σουηδία και Λουξεμβούργο ακολουθούν στην 4η και 5η θέση, ενώ μεγάλες αγορές όπως η Γερμανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης έχουν σημειώσει άνοδο στις τιμές των σπιτιών κατά 4,7% και 3,7% σε ετήσια βάση.

Απόσπασμα από το toxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου