Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πότε συμφέρει να εξασκήσω τα warrants των τραπεζών

Η ολοκλήρωση εξάσκησης των warrants θα γίνει σε 9 εξάμηνα. Το Δεκέμβριο και τον Ιούνιο κάθε χρόνου. Ήδη το Δεκέμβριο του 2013 είχαμε τη πρώτη εξάσκηση. Να προσθέσουμε ότι warrants έχουν εκδόσει η Αλφα, η Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα. Για να συμφέρει η εξάσκηση θα πρέπει η τιμή της να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη από τη τιμή της μετοχής τη συγκεκριμένη περίοδο. Εδώ θα βρείτε τις τιμές εξάσκησης όλων των εξαμήνων και τους πολλαπλασιαστές εξάσκησης, δηλαδή πόσες μετοχές αγοράζεις με 1 warrant.

ΑΛΦΑ 
με 1 warrant αγοράζεις περίπου 7,41 μετοχές. Οι τιμές εξάσκησης είναι:


ΠΕΙΡΑΙΩΣ
με 1 warrant αγοράζεις περίπου 4,48 μετοχές. Οι τιμές εξάσκησης είναι:



ΕΘΝΙΚΗ
 με 1 warrant αγοράζεις περίπου 8,23 μετοχές. Οι τιμές εξάσκησης είναι:

Με βάση τις τιμές κλεισιμάτων της 28/2/2014 η ΑΛΦΑ ήταν 0,733. Με τιμή εξάσκησης το 0,4576 είναι προφανές πως υπάρχει σημαντικό κίνητρο για να πραγματοποιηθεί εξάσκηση. Το σχετικό discount ανέρχεται σε 37,6%.
Αντίστοιχα η ΠΕΙΡΑΙΩΣ με τιμή κλεισίματος τα 2 ευρώ και εξάσκησης το 1,768, δίνει επίσης κίνητρο στους μετόχους να εξασκήσουν τα δικαιώματα τους με το σχετικό discount να είναι 11,6%.
Αυτή που υστερεί είναι η ΕΘΝΙΚΗ με τιμή κλεισίματος τα 3,56 και εξάσκησης τα 4,4614 καθιστά ασύμφορη την εξάσκηση.
Δε χρειάζεται φιλοσοφία για να πούμε ότι αν ήταν τώρα Ιούνιος, για την ΑΛΦΑ θα βλέπαμε το μεγαλύτερο ποσοστό εξάσκησης, με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ να ακολουθεί. Τέλος για την ΕΘΝΙΚΗ η εξάσκηση να είναι μηδενική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου