Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

ΟΤΕ μια μετοχή με ενδιαφέρον



ΟΤΕ μία μετοχή υψηλής κεφαλαιοποίησης, που συνδυάζει, αξία με ανάπτυξη χωρίς να έχει ακολουθήσει την άνοδο του χρηματιστηρίου.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα πάρετε μία γεύση από τις νέες δραστηριότητες:


"Η δυναμική είσοδος του ΟΤΕ στην πληροφορική εδώ και μια, περίπου, δεκαετία, που τον οδήγησε στο να μετεξελιχθεί σε έναν όμιλο ICT (Information and Communications Technology), τον έχει καταστήσει ως έναν εγχώριο system integrator και ταυτόχρονα ως έναν κορυφαίο συνεργάτη για επιλογή λύσεων στους τομείς του Digitalization και Cloud Transformation, του Cyber Security, του Internet of Things στους τομείς, μεταξύ άλλων, της υγείας (eHealth), του τουρισμού και της ενέργειας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στον ΟΤΕ κατακυρώθηκε πρόσφατα το μεγάλο έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, για τις υπηρεσίες cloud, με προϋπολογισμό 117 εκατ. ευρώ. Το έργο στοχεύει στο να διασφαλιστεί η συνδεσιμότητα και η επιχειρησιακή συνέχεια στα συστήματα πληροφορικής με παραγωγική λειτουργία στη Γενική  Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) και της Η.ΔΙ.Κ.Α.

Τα συστήματα αυτά θα υποστηρίζουν τη λειτουργία των κυβερνητικών G-Cloud και H-Cloud, ώστε να καταστεί δυνατή η παροχή σύγχρονων υπηρεσιών φιλοξενίας Πληροφοριακών Συστημάτων στα πρότυπα του υβριδικού υπολογιστικού νέφους στους Δημόσιους Φορείς.

Ο ΟΤΕ, μαζί με τους άλλους δύο μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, την Vodafone, τη Nova αλλά και άλλες εταιρείες, όπως την Μytilineos, την Unisystems, την κοινοπραξία NetCompany- Inrasoft, την Intrakat και την Globitel, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το έργο  «Ψηφιοποίηση Αρχείων Δεδομένων του υπουργείου Δικαιοσύνης», συνολικού προϋπολογισμού 145,7 εκατ. ευρώ, το οποίο προκηρύχθηκε  πριν δυόμιση, περίπου, μήνες από την Κοινωνία της Πληροφορίας και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ΟΤΕ, εκτός από τα τελευταία έργα έχει αναλάβει και ολοκληρώσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά και απαιτητικά projects, στα οποία περιλαμβάνεται η Άυλη Συνταγογράφηση και η αντίστοιχη εφαρμογή myHealth για κινητά τηλέφωνα, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής, το Εθνικό Μητρώο ασθενών με Covid-19, και η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112».

Σε ό,τι αφορά στον ιδιωτικό τομέα έχει συνάψει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, φέρνοντας εις πέρας μικρά και μεγάλα έργα, από τη δημιουργία υπερσύγχρονου Data Center για την Coca-Cola HBC για 28 χώρες και την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport Greece, μέχρι τις εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις για επιχειρήσεις όπως η Eurobank, ο Όμιλος Ιασώ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και άλλα".


Πηγή: liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου