Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Οι μετοχές τεχνολογίας και τα κρυπτονομίσματα κινούνται παράλληλα

 

Ίσως το σημαντικότερο είναι ότι παρά τις προσδοκίες των ανθρώπων του χώρου αλλά και διακεκριμένων διαχειριστών κεφαλαίων, το Bitcoin δεν κατάφερε να αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξία ικανή να διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιο ενός επενδυτή. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Όπως βλέπουμε στο παρακάτω ωριαίο διάγραμμα του τελευταίου διμήνου, η τιμή του Bitcoin παρακολουθεί ευλαβικά την πορεία του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, ο οποίος πραγματοποίησε το χειρότερο ξεκίνημα έτους από το 2008.

Το Bitcoin απέτυχε και ως όχημα διαφύλαξης της αξίας σε στιγμές κρίσης. Όσο δεν διαθέτει το χαρακτηριστικό της σταθερότητας στην ισοτιμία του, όπως τα κατάφερε αυτή τη χρονική περίοδο ο χρυσός, δεν μπορεί να θεωρείται ως τέτοιο. Αναμφίβολα έχει τις προϋποθέσεις για να το επιτύχει, όμως η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί. Δεν έχει ακόμα το ειδικό βάρος του χρυσού, ούτε την κεφαλαιοποίησή του. Όταν φτάσει και το Bitcoin τα 11 τρισεκατομμύρια, τότε οι διακυμάνσεις θα είναι σίγουρα πολύ πιο ήπιες.

Θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι το διάγραμμα περιλαμβάνει μόνο 2 μήνες, γιαυτό το θεωρούμε απλά "ενδεικτικό".

Πηγή: euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου