Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Εκτόξευση αποδόσεων στα high yield ασιατικά ομόλογα

 

"H Evergrande οδεύει προς μια ακόμα αδυναμία πληρωμής τόκου στους διεθνούς πιστωτές της σήμερα, εξέλιξη που εκτοξεύει τις αποδόσεις στα υψηλού ρίσκου κινεζικά εταιρικά ομόλογα, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές της χώρας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πτώχευσης.

Ο πλέον χρεωμένος κατασκευαστικός όμιλος του πλανήτη επρόκειτο να κάνει μια πληρωμή 148 εκατ. δολαρίων χθες για ομόλογα που έχουν εκδοθεί σε δολάρια, αλλά οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμα τα χρήματά τους. Τα συγκεκριμένα ομόλογα τελούσαν τελευταία φορά υπό διαπραγμάτευση 21-22 σεντς το δολάριο.

Την ίδια στιγμή, η αγορά ομολόγων υψηλής απόδοσης στην Ασία, στην οποία οι κινεζικοί κατασκευαστικοί όμιλοι είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εκδοτών, βρίσκεται σε κατάσταση… πανικού.

Από την Παρασκευή, οι αποδόσεις στον ICE index, που παρακολουθεί τους εκδότες αυτούς, εκτοξεύτηκαν στο 22%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2009. Ηταν μόλις 13% στις αρχές Σεπτεμβρίου και 10% τον Ιούνιο.

Επισημαίνει ότι και η Sinic Holdings, όμιλος κατασκευών από την Κίνα, δήλωσε χθες ότι πιθανώς θα υπάρχει «default» και σε δικά του ομόλογα καθώς δεν έχει αρκετούς οικονομικούς πόρους. Τα ομόλογά της τελούν υπό διαπραγμάτευση στα 25 σεντς το δολάριο".

Για να κατανοήσουμε καλύτερα όταν ένα ομόλογο ονομαστικής τιμής 1 δολαρίου διαπραγματεύεται στα 25 σεντς σημαίνει ότι αυτός που παίρνει το ρίσκο να αγοράσει  το ομόλογο δίνει 25 σεντς και όταν λήξει  θα πάρει 1 δολάριο συν τους τόκους. Δηλαδή θα έχει κεφαλαιακή απόδοση 400% στην οποία δεν υπολογίζονται η   αύξηση  από τους τόκους!


Πηγή: euro2day




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου