Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

BlockFi: Η κρυπτο-startup που δίνει 123 φορές μεγαλύτερο επιτόκιο από τις τράπεζες

 

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν εξαντλείται με τα κρύπτο που διαπραγματεύονται. Προχωρά παραπέρα σε τραπεζικές υπηρεσίες. Πλέον σου δίνεται η δυνατότητα να καταθέτεις  τα bitcoins  και να παίρνεις τόκους. Η Blockfi είναι μια εταιρεία που κάνει αυτή τη  δουλειά. Ακολουθεί απόσπασμα άρθρου από την Ημερησία.

"Mια κρυπτο-startup, το BlockFi, αλλάζει τα δεδομένα, καθώς δίνει στους χρήστες επιτόκιο σχεδόν 123 φορές υψηλότερο. Ο τόκος καταβάλλεται μηνιαίως από το BlockFi είτε σε δολάρια είτε σε bitcoin είτε σε ethereum. «Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας είναι από απλοί καταναλωτές που αγοράζουν bitcoin για πρώτη φορά μέχρι μικρές εταιρείες» τονίζει η συνιδρύτρια του BlockFi, Flori Marquez, σε συνέντευξή της στο Yahoo Finance Live.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα επιτόκια που προσφέρει το BlockFi ενέχουν ρίσκα. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου, αυτοί στο BlockFi δεν έχουν την ασφάλεια των 250.000 δολαρίων ανά καταθέτη. Ακόμη και η αποποίηση ευθυνών του BlockFi προειδοποιεί τους πελάτες ότι ο λογαριασμός ταμιευτηρίου «δεν είναι προϊόν χωρίς κίνδυνο και είναι πιθανή η απώλεια κεφαλαίου».

Ωστόσο, παρά τους κινδύνους αυτούς, εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες έχουν στραφεί στην πλατφόρμα, είτε για να ανταλλάξουν κρυπτονομίσματα είτε για να κερδίσουν τόκους μέσω των λογαριασμών ταμιευτηρίου, σύμφωνα με την Marquez. «Σε αντίθεση με τις περισσότερες πλατφόρμες fintech, ένας μέσος λογαριασμός στην εταιρεία μας αγγίζει στην πραγματικότητα τις 50.000 δολάρια. Οι πελάτες μας καταθέτουν ένα σημαντικό ποσό» σημειώνει χαρακτηριστικά".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου