Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Γερμανικά 30ετή ομόλογα απόδοσης 0%

photo από capital
Η Γερμανία βγήκε στις αγορές με ομόλογο 30 ετών με 0% επιτόκιο. Ακολουθεί απόσπασμα του άρθρου του Κ.Χαροκόπου στο liberal.

"Εμείς απλά σκεφτήκαμε, πως όταν ο στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον έλεγχο του πληθωρισμού έχει τεθεί στο 2%, ποιος θα επέλεγε να χάσει σίγουρα σε βάθος τριάντα ετών, μέρος του κεφαλαίου του;
Το αποτέλεσμα της κάλυψης της 30ετούς έκδοσης, δεν ήταν ασφαλώς το προσδοκώμενο. Ούτε οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές εμφανίστηκαν, ούτε τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Από τα 2 δισ. ευρώ, μόλις για τα 824 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάστηκε ζήτηση από το επενδυτικό κοινό με απόδοση -0,11%.
Η αβεβαιότητα είναι πλέον ορατή σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η αγορά θα πρέπει να επεξεργασθεί και να αναλύσει το αποτέλεσμα. Και όταν λέμε «αγορά», δεν αναφερόμαστε στις αγορές χρήματος και κεφαλαίων, αλλά στην πραγματική αγορά, στην πραγματική οικονομία, στις επιχειρηματικές δυνάμεις, στη βιομηχανία και στην παραγωγή. Η ύφεση του Γερμανού ασθενή σήμερα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο, αποτελούν τον μεγάλο άγνωστο Χ με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι, οι οικονομίες και οι πολίτες της ΕΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου