Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ομόλογο της Attica group

Μια ενδιαφέρουσα έκδοση για ομολογιακούς τίτλους είναι αυτή της Attica group.
"Σημαντική κινητικότητα επικρατεί στην αγορά των εγχώριων τίτλων σταθερού εισοδήματος, λόγω του ότι η έκδοση εταιρικού ομολόγου της Attica Συμμετοχών έρχεται να προσφέρει κουπόνι μεταξύ του 3,4% και του 3,8%, όταν στις πλείστες των περιπτώσεων, οι αποδόσεις άλλων εναλλακτικών τοποθετήσεων κυμαίνεται σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα.
• H Attica Συμμετοχών έλαβε στις 3/12/2018 πιστοληπτική διαβάθμιση, σαφώς ικανοποιητική για τα ελληνικά δεδομένα, «BB» από τον οίκο ICAP, επίδοση που είναι ίδια με εκείνη της 13ης/2/2018.
Στην περίπτωση της έκδοσης της Attica Συμμετοχών, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
• Το ύψος της έκδοσης θα ανέλθει έως και τα 175 εκατ. ευρώ (175.000 ομολογίες προς 1.000 ευρώ). Σε περίπτωση που αντληθεί ποσό χαμηλότερο των 125 εκατ. ευρώ, τότε η έκδοση θα ματαιωθεί και τα ποσά θα επιστραφούν στους επενδυτές.
• Η διάρκεια του ομολογιακού δανείου θα είναι πενταετής και οι τόκοι θα καταβάλλονται κάθε έξι μήνες.
• Δεν προβλέπεται στη σύμβαση δυνατότητα στην εταιρεία να αποπληρώσει μέρος ή το σύνολο του ποσού πριν τη λήξη της πενταετίας.
• Για το ύψος του δανείου υπάρχει εγγύηση (πρώτη ναυτική υποθήκη) τεσσάρων πλοίων της εισηγμένης εταιρείας, η εύλογη αξία των οποίων έχει εκτιμηθεί από ανεξάρτητο οίκο στα 221 εκατ. ευρώ".

Πηγή:  euro2day

1 σχόλιο: