Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Έρχονται εισροές κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματιστήριο….λόγω Πολωνίας που αναβαθμίζεται σε ανεπτυγμένη αγορά στις 21-24/9


Πίνακας που μας πληροφορεί για την κατανομή των αγορών και αποσπάσματα από το σχετικό άρθρο του bankingnews για πιθανές εισροές στο ελληνικό χρηματιστήριο.

"O FTSE Russell έχει ανακοινώσει ότι μετά από 10 χρόνια – και πρώτη φορά για αγορά της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης – θα αναβαθμίσει την Πολωνία από αναδυόμενη αγορά σε ανεπτυγμένη αγορά. 
Η αλλαγή αυτή θα λάβει χώρα στο κλείσιμο των αγορών στις 21 Σεπτεμβρίου και επίσημα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2018. 
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση της Πολωνίας και επιβεβαίωση ότι με οικονομικούς όρους και χρηματιστηριακής αγοράς η χώρα ανακάμπτει.
Κάθε φορά που γίνεται τέτοια αναδιάρθρωση και μια χώρα μετακινείται από τις αναδυόμενες στις ανεπτυγμένες αυτομάτως μεταβάλλει τα ειδικά βάρη κάθε αγοράς. 
Πρακτικά από 11 αγορές στην κατηγορία advanced emerging θα μείνουν 10 αγορές μεταξύ αυτών η Ελλάδα, η Τουρκία, το Μεξικό, η Τσεχία, η Ουγγαρία η Βραζιλία. 
Από την στιγμή που αποχωρεί η Πολωνία από τις αναδυόμενες αγορές αυτό σημαίνει ότι το ειδικό βάρος της Πολωνίας μοιράζεται αναλογικά στις υπόλοιπες 10 αναδυόμενες αγορές. 
Τα index funds εκ των πραγμάτων θα ακολουθήσουν μια αναδιάρθρωση – άπαξ και παρακολουθούν τους δείκτες – και αναλογικά θα αυξήσουν και επενδυτικές θέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο".
 Ας περιμένουμε λοιπόν το τέλος Σεπτεμβρίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου