Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Νέος ηγέτης της παγκόσμιας οικονομίας οι high tech εταιρείες.

Το κέντρο βάρους της οικονομίας έχει μετατοπιστεί ολοσχερώς με τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ηλεκτρονικού εμπορίου και internet να δεσπόζουν σ' όλα τα επίπεδα.

Το Φεβρουάριο του 2016 το Facebook ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση της Exxon Mobil, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους, δηλαδή πριν ένα χρόνο το ίδιο έκανε και η Amazon, επιβεβαιώνοντας το momentum του νέου... κόσμου.

Πλέον, η Amazon ξεπέρασε και τα 500 δισ. κεφαλαιοποίηση με τη μετοχή στα 1.000 δολάρια, ενώ η αποτίμηση της Exxon Mobil είναι 339 δισ. δολάρια.

Η υπέρβαση των 1.000 δολαρίων από την Amazon (της οποίας η μετοχή διαπραγματεύονταν πριν μια 10ετία στα 68 δολάρια...) αλλά και τα ιστορικά υψηλά της κεφαλαιοποίησης της Apple, είναι εμβληματικές και χαρακτηριστικές του ξέφρενου ράλι των μετοχών του... νέου κόσμου.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές η μετοχή της Amazon έχει ενισχυθεί κατά 49.000% από την προ 20ετίας εισαγωγή της στη Wall Street! Ένα ράλι που σε πολλούς ξυπνά μνήμες από την περίοδο 1999 – 2001 με το σπάσιμο της «φούσκας» των dot.com.



Πηγή: απόσπασμα από το άρθρο του Απόστολου Σκουμπούρη στο liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου