Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Αναμένονται μεγάλες πτώσεις αξιών τα επόμενα χρόνια

Για δεύτερη συνεχή βδομάδα είχαμε άνοδο στις ΗΠΑ, η οποία συνεχίζεται και διαχέεται σε όλο το κόσμο.
Όμως μετά από 7 χρόνια ανοδικών αγορών με τον Dow Jones να τριπλασιάζει τη τιμή του, έχει ξεκινήσει μία πτωτική πορεία που θα καταστρέψει τρις δολάρια περιουσιακών στοιχείων σε όλο το κόσμο.
Κάπως έτσι ξεκινάει το άρθρο του στο KWN ο Egon von Greyerz, Ελβετός οικονομολόγος που προέβλεψε την απότομη ανατίμηση του Ελβετικού φράγκου.
Και συνεχίζει:
Είναι πιθανόν η πτώση στους παγκόσμιους δείκτες να είναι της τάξης του 80-90%!!!
Έχουμε μια τεράστια φούσκα, μετοχών, ομολόγων και ακινήτων στην οποία πρέπει να προσθέσουμε και τα μετρητά.
Στην τράπεζα δίνουν αρνητικά επιτόκια και  περιορίζονται συνέχεια τα προς ανάληψη ποσά. Ήδη σε Ιταλία και Γαλλία το μέγιστο ημερήσιο ποσό είναι 1000 ευρώ.
Όλα τα νομίσματα θα καταρρεύσουν με το συνεχές τύπωμα και τη πιστωτική επέκταση. Το τραπεζικό σύστημα είναι απίθανο να επιβιώσει με μόχλευση κεφαλαίων στο 1:50. Τέλος μη ξεχνάμε το 1,5 τετράκις δολάρια των παραγώγων.



Στα επόμενα πέντε χρόνια περιμένω χαρτονομίσματα, μετοχές, ομόλογα, ακίνητα, έργα  τέχνης, κλπ,  να μειωθούν 90-100% έναντι χρυσού και του αργύρου. Ξέρω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα γελάνε με αυτή τη τοποθέτηση και θα το βρίσκουν εντελώς απίθανο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα άτομα δεν συνειδητοποιούν ότι η αύξηση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκατό χρόνων δεν έχει τίποτα να κάνει με την ανατίμηση σε πραγματικούς όρους.
Αυτό που συνέβη έγινε λόγω της μόχλευσης των καταθέσεων έως και 50 φορές. Επίσης οφείλεται σε ανεύθυνες κυβερνήσεις που ξοδεύουν χρήματα που δεν έχουν. Κάτι που επέτρεψε στα χρέη να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.  Έχουν προστεθεί και οι κεντρικοί τραπεζίτες  με τη δημιουργία χρήματος από το πουθενά. Είναι αυτή η πιστωτική επέκταση που έχει δημιουργήσει ψευδείς τιμές των περιουσιακών στοιχείων.
Από τη δημιουργία της Fed το 1913, το παγκόσμιο χρέος έχει περάσει από το σχεδόν μηδενικό επίπεδο σε πάνω από 230 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η εκθετική εκτύπωση χρήματος θα καταστρέψει σχεδόν όλα τα νομίσματα και θα δημιουργήσει την αναρχία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.
Λύση ο αρθρογράφος δίνει μέσω της κατοχής χρυσού και ασημιού σε φυσική κατάσταση εκτός τραπεζικού συστήματος.

Σημειώσεις:
Αυτά είναι μία μικρή περίληψη του άρθρου που καλό είναι να .... ξεσκονίσετε τα Αγγλικά σας και να το διαβάσετε ολόκληρο.
Τα παραπάνω καλό είναι να τα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας καθώς είναι αδύνατον να προσδιοριστεί αφενός το πότε και αφετέρου σε πόση έκταση θα γίνουν.
Στην Ελλάδα είμαστε .... πρωτοπόροι με τη κρίση που βιώνουμε από το 2010 και βλέπουμε ότι δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου