Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ιταλικά αντί γαλλικών ομολόγων

Μιά ιδέα με βάση τη σχέση απόδοσης προς αναλαμβανόμενο ρίσκο είναι η προτίμηση Ιταλικών αντί Γαλλικών ομολόγων από την PIMCO. Ακολουθεί σχετικό άρθρο.

Η PIMCO ο μεγαλύτερος διαχειριστής ομολόγων του κόσμου, προτείνει Ιταλικά αντί Γαλλικών ομολόγων. Πιστεύει ότι  το ρίσκο σε σχέση με την απόδοση ευνοεί τα ιταλικά , πάντα μιλάμε για κρατικά, ομόλογα.

Σύμφωνα με τον Μάιλς Μπράντσο, trader της Pimco, η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία δεν έχει επηρεάσει την ελκυστικότητα των ιταλικών ομολόγων, ενώ αντιθέτως οι αποτιμήσεις των γαλλικών τίτλων είναι αιτία προς αποφυγή.

«Δεν είμαστε θετικοί στους γαλλικούς τίτλους με τις παρούσες αποτιμήσεις λόγω των κινδύνων που υπάρχουν, αλλά και της συγκριτικής αξίας άλλων τίτλων. Η Γαλλία προσφέρει μικρότερες αποδόσεις από ότι η Ιταλία και εκτιμούμε ότι αυτή η διαφορά θα μειωθεί» δήλωσε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η καλή πορεία των γαλλικών ομολόγων δεν αντικατοπτρίζει ισχυρά οικονομικά μεγέθη.

«Ενώ η Γαλλία είναι μία συστημικά σημαντική χώρα στην ευρωζώνη, αντιμετωπίζει πολλά δομικά θέματα και κατά τα επόμενα χρόνια θα καταγράφει υψηλότερα ελλείμματα από ότι η Γερμανία» αναφέρει ο ίδιος.

Τέλος, επισημαίνει ότι «από το καλοκαίρι αγοράζουμε ιταλικά και ισπανικά ομόλογα. Οι αποτιμήσεις είναι πιο ελκυστικές».

Πηγή: fmvoice.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου