Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Deutsche Bank: 10 ευρω-μετοχές για το 2013

Καθώς η χρονιά τελειώνει, οι επενδυτές αρχίζουν να αναλογίζονται ποιες χρηματιστηριακές θέσεις θα αναπτύξουν το 2013. Η φετινή χρονιά ήταν πράγματι ιδιαίτερα ταραχώδης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτρέπει τους επενδυτές από την τοποθέτηση κεφαλαίων σε ευρωπαϊκούς τίτλους το έτος που έρχεται.

Μάλιστα, οι αναλυτές της Deutsche Bank πιστεύουν ότι ο αναπτυξιακός κύκλος της καταπονημένης ευρωζώνης θα γυρίσει ανοδικά μέσα στους ερχόμενους μήνες. Ο πιστωτικός κύκλος θα παίξει κρίσιμο ρόλο σε αυτήν την ανάκαμψη, με βάση τις πρόσφατες προσπάθειες να πέσουν τα επιτόκια στα κρατικά ομόλογα.

«Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως περιμένουμε, η ανάκαμψη θα γίνει εμφανής πρώτα στην Ιταλία», αναφέρουν.

Επιπλέον, προβλέπουν διεθνή ανάπτυξη 3,5% του χρόνου, με την υποστήριξη της επέκτασης 2,5% στις ΗΠΑ και την επιτάχυνση στα ΑΕΠ των αναδυόμενων οικονομιών.

Η δυνητική αυτή ανάκαμψη δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα για αγορά κυκλικών μετοχών ή διατήρηση των θέσεων σε κυκλικές μετοχές, εφόσον αυτές είναι επαρκώς ανεπτυγμένες.

«Μπορεί να ήταν μια ταραχώδης χρονιά, παρ' όλα αυτά οι κυκλικές μετοχές έχουν καλύτερη εμφάνιση από τις αμυντικές κατά 18% από τότε που εκδώσαμε τις συστάσεις μας για το 2012», σχολιάζουν οι αναλυτές της Deustche Bank. «Οι εγχώριες κυκλικές μετοχές, περιλαμβανομένων των τραπεζών, θα ευνοηθούν από τις θετικές εκπλήξεις στην ανάπτυξη της ευρωζώνης, καθώς θα έρχεται σταθεροποίηση στις πιστωτικές συνθήκες».

Οι 10 κορυφαίες επιλογές της Deutsche Bank για το 2013 και οι αιτιολογήσεις έχουν ως εξής:

  1. Telecom Italia SpA (εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας): για το άνοιγμά της στην Ιταλία - παράλληλα εκτιμάται ότι και ο ευρύτερος τηλεπικοινωνιακός κλάδος θα ευνοηθεί από την ευρωπαϊκή ανάκαμψη, που θα οδηγήσει σε σταθερά έσοδα και σε λιγότερες περικοπές μερισμάτων.
  2. Intesa Sanpaolo SpA (ιταλική τράπεζα): επειδή το αναπτυξιακό γύρισμα της Ευρώπης πιθανότατα θα φανεί πρώτα στην Ιταλία και η τάση κερδοφορίας για τον ευρύτερο τραπεζικό τομέα βελτιώνεται.
  3. Hunting PLC. (βρετανική εταιρία εξοπλισμού για τις βιομηχανίες πετρελαίου και αερίου): για το άνοιγμά της στις ΗΠΑ, όπου ελέγχει το 60% των πωλήσεων για τις χερσαίες επιχειρήσεις άντλησης.
  4. BASF SE (γερμανική εταιρία χημικών): για το διεθνές άνοιγμά της κι επειδή ο κλάδος χημικών έχει καλή εμφάνιση, αλλά παραμένει χαμηλότερα από την «ορθή» αξία.
  5. JCDecaux SA (media και διαφήμιση στη Γαλλία): λόγω της πιθανής ανάκαμψης στις επιχειρηματικές επενδύσεις, όταν θα αρχίσει να ανακάμπτει η ευρωπαϊκή κατανάλωση. Επιπλέον, ο κλάδος των media θα ευνοηθεί από την ενίσχυση της οικονομίας των ΗΠΑ.
  6. AXA SA (γαλλική ασφαλιστική): γιατί ο ασφαλιστικός κλάδος έχει καλή εμφάνιση στη φετινή χρονιά και οι αποτιμήσεις του είναι λογικές.
  7. Adecco SA (ελβετική εταιρία στελέχωσης επιχειρήσεων): για την καλή της θέση στο σενάριο της ευρωπαϊκής ανάκαμψης και τα μερισματικά της περιθώρια.
  8. Inchcape PLC. (βρετανική εταιρία λιανικής πώλησης αυτοκινήτων): γιατί θα ευνοηθεί από την ενίσχυση του μη ενυπόθηκου δανεισμού στη Βρετανία και αυτό θα μεταφραστεί σε αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες. Έχει επίσης δυνατότητες για μεγάλες μερισματικές αποδόσεις.
  9. Compagnie de Saint-Gobain SA (γαλλική κατασκευαστική): επειδή έχει τη δυνατότητα να ευνοηθεί από την ανάκαμψη στην εγχώρια οικονομία και από την αμερικανική κατασκευαστική αγορά.
  10. SKF AB (σουηδική επιχείρηση ρουλεμάν): επειδή έχει μεγάλο άνοιγμα στην παγκόσμια ανάπτυξη και είναι μια ποιοτική διεθνής κυκλική επιχείρηση.
Πηγή:  euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου