Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Κρι- Κρι: Δεν χρωστάει, έχει γεμάτο ταμείο, κάνει εξαγωγές και γράφει κέρδη

Μόνο σε χειροκροτήματα δεν... ξέσπασαν χθες οι αναλυτές κατά την παρουσίαση της Βορειοελλαδίτικης εταιρείας Κρι-Κρι στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (συγκεκριμένα στο Χ.Α., αφού η ΕΘΕ στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών δεν έχει δικό της χώρο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις...).

Η διοίκηση της εταιρείας ανέλυσε τα οικονομικά μεγέθη με βάση το εξάμηνο, όπου προέκυψαν κέρδη της τάξης των 6,7 εκατ. ευρώ και τζίρος κοντά στα 50 εκατ. ευρώ, με τον δανεισμό, βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο εντελώς ελεγχόμενο, περίπου 3,2 εκατ. ευρώ και βεβαίως με γεμάτο ταμείο 4,7 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να διαφυλάξει αυτή την εικόνα των μεγεθών της σε δύσκολους καιρούς, ανακοινώνοντας τους ότι έλαβε την απόφαση να μην κατέβει στην παραγωγή γάλακτος και πως θα φροντίσει τις εξαγωγές της σε γιαούρτι και παγωτό, όπου κερδίζει όλο και πιο πολύ μερίδια αγοράς.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε στους αναλυτές πως για το 2013 προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ σε παραγωγικό εξοπλισμό στο γιαούρτι και στο παγωτό, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και των αποθηκευτικών της χώρων, τη διασφάλιση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της διοίκησης, τα 3 εκατ. ευρώ από τα 5 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται στο επιχειρηματικό σχέδιο που έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό Ν. 3299.

Αναλυτικότερα, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκύπτει ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο ανήλθε σε 49,901 εκατ. ευρώ από 41,447 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 9,808 εκατ. ευρώ έναντι 7,542 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2011.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, που αντιστοιχούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής, ανήλθαν σε 6,730 εκατ. ευρώ έναντι 4,316 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, η διοίκηση καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την ενίσχυση των εξαγωγών της στις χώρες που ήδη δραστηριοποιείται, όπως Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Ιράκ και στα Βαλκάνια, καθώς και για την είσοδο της σε νέες αγορές.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του Ομίλου στο εξωτερικό διαμορφώθηκαν στο 18,3% των συνολικών πωλήσεων, παρουσιάζοντας αύξηση 16,3%.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ και το p/e διαμορφώνεται κάτω από 10. Για την ιστορία και μόνο, η μετοχή χθες έκλεισε με άνοδο 28%

Στ.Κ.Χαρίτος
Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου