Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δανείζονται 4,8 δισ. $ την ημέρα!

Μόλις ….4,8 δις $ δανείζεται καθημερινά το Αμερικανικό δημόσιο για να καλύπτει το έλλειμμα που μόνο τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο έφτασε τα 292 δις $.
Τα 4,8 δις $ τα χρειάζεται 7 μέρες τη βδομάδα.
Αν δανειζόταν μόνο τις εργάσιμες τότε ήθελε 6,5 δις $ καθημερινά !!!!
Αυτά μας λέει το άρθρο που ακολουθεί. Δε νομίζω ότι χρειάζεται σχολιασμός.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις ΗΠΑ έχει ήδη ένα έλλειμμα 292 δισ. $ κατά τους πρώτους δύο μήνες του οικονομικού έτους 2013 ( Οκτώβριος Νοέμβριος 2012) στα οποία προστίθεται το ποσό των  4,8 δισ. $ που δανείζεται σε καθημερινή βάση το αμερικανικό δημόσιο.

«Το έλλειμμα της ομοσπονδιακής κυβένρησης ήταν 292 δισ. $ για τους δύο πρώτους μήνες του οικονομικού έτους του 2013, 57 δισ. $ περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι»  ανακοίνωσε το γραφείο προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου  CBO (Congressional Budget Office).

Το παραπάνω σημαίνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δανείζεται 4,8 δισ. $ την ημέρα για τους δύο πρώτους μήνες του νέου οικονομικού έτους. Εάν το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δανειζόταν μόνο τις ημέρες τις εργάσιμης εβδομάδας τότε το ποσό του δανεισμού αυτού θα ανέβαινε στα 6,5 δισ. $ για να καλύψει τιςε τρέχουσες στο νέο οικονομικό έτος.
Αν και όπως αναφέρει το CBO στην έκθεσή του για τους δύο πρώτους μήνες του νέου οικονομικού έτους τα έσοδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αυξήθηκαν κατά 30 δισ. $ επίσης αυξήθηκαν και τα έξοδα κατά 87 δισ. $ ή κατά 16%. Συνο9λικλα το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού ήταν 57 δισ. $ υψηλότερο από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Στην αύξηση αυτή του ελλειμματικού προϋπολογισμού έχει παίξει σημαντικό ρόλο και το πρόγραμμα κοινωνικής περίθαλψης της κυβέρνησης Barack Obama ο οποίος το έχει επιβαρύνει κατά 8 δισ. $ περίπου σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο διάστημα το 2012.

Πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου