Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Folli Follie: Η έκδοση ομολόγου και οι δυσκολίες στο ταμπλό

Προβληματίζει με τη συμπεριφορά της η μετοχή της Folli Follie το τελευταίο διάστημα, ενώ είναι από τα ελάχιστα χαρτιά του FTSE 25 που δεν έχει άνοδο σε επίπεδο 52 εβδομάδων, καθώς υποχωρεί σε ποσοστό 20%.
Παρ’ ότι πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν από τους κορυφαίους ομίλους του χρηματιστηρίου αλλά και γενικότερα του ελληνικού επιχειρείν, ανήκοντας μέσα στην… ελίτ γενικότερα, εντούτοις, η πρόσφατη έκδοση ομολόγου φαίνεται πως δεν άρεσε στην αγορά.
Ο όμιλος προχώρησε στην έκδοση ομολόγου σε ελβετικό φράγκο, αποκομίζοντας περί τα 150 εκατ. ελβετικά φράγκα (130 εκατ. ευρώ περίπου), με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,25%. Και όλα αυτά, όταν η Εθνική προ ημερών δανείστηκε 750 εκατ. ευρώ με κουπόνι 2,75% (2,90% απόδοση).
Η αγορά λοιπόν μάλλον περίμενε ότι θα γίνει αναχρηματοδότηση του μετατρέψιμου ομολογιακού που είχε εκδώσει το 2014 για 250 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 1,75%. Οι πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος ήθελαν μια έκδοση όπου η εταιρεία θα μάζευε 250-300 εκατ. ευρώ με ένα επιτόκιο στο 1,5%. Κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Το ομόλογο, θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο “SIX Swiss Stock Exchange” την 31η Οκτωβρίου 2017.
Όπως και να ‘χει, τα αποτελέσματα 6μήνου παρ' ότι γενικά ήταν καλά, επιβεβαιώνοντας ότι ο όμιλος είναι από τους πλέον κερδοφόρους σ’ ολόκληρο το ελληνικό επιχειρείν, εντούτοις καταγράφηκαν μεγάλες αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές, κάτι που αποδίδεται πρωτίστως στην έκθεση του ομίλου στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Το 2016 είχε κύκλο εργασιών 1,34 δισ. ευρώ (ρεκόρ που θα σπάσει το 2017).
Προκειται για έναν από τους πλέον εξωστρεφείς ομίλους της χώρας και τον μοναδικό που αντλεί πάνω από 60% των εσόδων του από την Ήπειρο της Ασίας! Αυτό δε συμβαίνει με καμιά άλλη ελληνική επιχείρηση, ειδικά τέτοιου μεγέθους. Η Folli Follie Group έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες με πάνω από 950 σημεία πώλησης.
Πηγή: reporter.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου