Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Η αξιοσημείωτη περίπτωση που λέγεται Κρι Κρι.


Μια από τις πλέον λαμπερές επιχειρηματικές περιπτώσεις του ελληνικού χρηματιστηρίου αλλά και γενικότερα του ελληνικού επιχειρείν, είναι η Σερραϊκή εταιρεία Κρι Κρι.
Εταιρεία που ανήκει στο περιορισμένο κλάμπ όσων έκαναν… χρηστή διαχείριση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την εισαγωγή στο Χ.Α., χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια για μεγάλωμα, διεθνοποίηση και ανάπτυξη. Η εταιρεία που ιδρύθηκε πριν από 67 χρόνια είναι από τις περιπτώσεις που όχι μόνο σεβάστηκαν το θεσμό του χρηματιστηρίου, αλλά τον αξιοποίησαν στο έπακρο.
Εισήχθη στο Χ.Α. στις 6 Αυγούστου 2003, αντλώντας 6 εκατ. ευρώ, τα οποία και χρησιμοποίησε σωστά, έχοντας επιτύχει την τελευταία 15ετία μέσο ρυθμό ανάπτυξης 13,5%!
Ελάχιστες εταιρείες – απ' όλους τους κλάδους – μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν παρόμοια επίδοση ή έστω πλησίασαν αυτή την επιχειρηματική συνέπεια. Παράλληλα, δεν υπήρξε χρονιά στην 15ετία, που η εταιρεία δεν έδωσε μέρισμα στους μετόχους της!
Πλέον, η Κρι Κρι αποτελεί τη μόνη ελληνική εταιρεία που έχει απομείνει να δραστηριοποιείται στο χώρο του παγωτού, μετά την πώληση της Δέλτα Παγωτού στη Nestle και της ΕΒΓΑ στην πολυεθνική Unilever.
Μέσα από μια συνεπή πορεία η Κρι Κρι σήμερα έχει καταφέρει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της αγοράς γιαουρτιού στην Ελλάδα με μερίδιο 15% ενώ το μερίδιο της στην αγορά παγωτού ανέρχεται στο 13%.
Παράλληλα, είναι μια από τις περιπτώσεις που η πορεία της μετοχής, αντικατοπτρίζει τη συνεπή επιχειρηματική υπόσταση και ανάπτυξη.
H μετοχή από την αρχή του 2017 ενισχύεται περίπου 50% ενώ στην 7ετία των μνημονίων και της κρίσης, κερδίζει περί το 250%!
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 6μηνο του 2017 είχε καθαρά κέρδη μετά φόρων 4,90 εκατ. ευρώ, έναντι 3,60 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Βεβαίως, η επίδοση του 2016 είχε επιβαρυνθεί από έκτακτο ποσό 1,53 εκατ. ευρώ λόγω προβλέψεων για τη Μαρινόπουλος…

Πηγή:  Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου