Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Bloomberg: Οι fund managers εγκαταλείπουν τα πορτογαλικά και κυνηγούν ελληνικά ομόλογα


 Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας και το επακόλουθο ράλι στα ομόλογά της έχει στρέψει το ενδιαφέρον fund managers - όπως οι BlueBay Asset Management και Old Mutual Global Investors – προς τα πιο ριψοκίνδυνα μεν αλλά με πιο κερδοφόρα δε ελληνικά ομόλογα, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το Bloomberg.
"Πιστεύουμε ότι έχουμε δει το καλύτερο μέρος του ράλι και πως η ιστορία της Πορτογαλίας έχει πλέον επισημανθεί σωστά”, δήλωσε ο Wall. Όπως εξήγησε ο ίδιος, μια ενδεχόμενη νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας από άλλον διεθνή οίκο δεν θα προκαλέσει μεγάλες μεταβολές στην τιμή των κρατικών τίτλων. Σε αυτά τα επίπεδα των spreads και δεδομένης της προτίμησής μας σε άλλες χώρες όπως Ελλάδα και Κύπρο, δεν θα την κυνηγήσουμε (την Πορτογαλία) αυτή τη στιγμή.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παρά τις αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα θα καταφέρει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις μετά την λήξη του προγράμματος διάσωσης το 2018, οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής φέτος κέρδη 17%, τα υψηλότερα στην Ευρώπη, με βάση τις μετρήσεις του Bloomberg.
Η αντίστοιχη απόδοση των πορτογαλικών ομολόγων διαμορφώνεται στο 11%.

Απόσπασμα από άρθρο του capital.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου