Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Στρατηγική τοποθέτησης στους καλλίτερους

photo credit: kevinthoule via photopin cc
Ο επενδυτής αυτής της στρατηγικής πιστεύει ότι τα κέρδη έρχονται αν ακολουθείς τον κανόνα, follow the trend.
Οι μετοχές στις οποίες επενδύουμε συμμετέχουν σε ένα αξιόπιστο δείκτη ώστε να είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για μεγάλες και σοβαρές εταιρείες. Για παράδειγμα επιλέγουμε μεταξύ των 30 μετοχών που απαρτίζουν τον Dow Jones. Στο τέλος κάθε χρόνου διαλέγουμε από αυτές τις 5 ή κάποιο άλλο νούμερο ανάλογα με τη στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει ο κάθε επενδυτής μετοχές με την καλλίτερη  απόδοση. Σαν φίλτρο αν κάποια ή κάποιες από αυτές έχουν τεράστια μη επαναλαμβανόμενα  κέρδη  τις απορρίπτουμε και μπαίνουμε στις αμέσως επόμενες.
Όλο το χρόνο δεν κάνουμε τίποτα. Περιμένουμε το τέλος της χρονιάς για να κάνουμε την ίδια διαδικασία. Να πουλήσουμε όσες έχουν φύγει από την πρώτη  πεντάδα και να τοποθετηθούμε στη νέα πρώτη  πεντάδα.
Η λογική της τοποθέτησης στους  καλλίτερους είναι πολύ απλή. Θεωρούμε ότι αυτές οι εταιρείες έχουν βρει τον τρόπο να ξεχωρίζουν. Τι πιο σίγουρο από να τις ακολουθούμε.
Φυσικά καθένας προσαρμόζει όλες τις παραμέτρους στο δικό του προφίλ. Συμμετέχει με μεγαλύτερο ή μικρότερο αριθμό εταιρειών. Εξετάζει τις αποδόσεις κάθε 6 μήνες ή κάθε 3 μήνες κοκ. Δεν τοποθετείται ισόποσα σε όλες αλλά βάζει περισσότερα λεφτά στην πρώτη κ λιγότερα στην 5η  (μικρότερο ρίσκο) ή κάνει το ανάποδο (μεγαλύτερο ρίσκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου