Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Απογείωση της ζήτησης για ασήμι

"Οι περισσότεροι άνθρωποι που παρακολουθούν τα μέταλλα έχουν επικεντρωθεί στο χρυσό, συμπεριλαμβανομένου και εμού, αλλά το ασήμι είναι ένα συναρπαστικό μέταλλο. Ασημένια νομίσματα έχουν πιθανώς χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι ο χρυσός. Εκτός αυτού όμως είναι  και οι βιομηχανικές χρήσεις που άρχισαν να το φέρνουν στο επίκεντρο στις μέρες μας.

Μία βασική βιομηχανική εφαρμογή του αργύρου είναι στα φωτοβολταικά. Η Κίνα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης.Μόνο η ζήτηση από τη Κίνα μέχρι το 2017 θα αντιπροσωπεύει το 18% της συνολικής ζήτησης.

Η ΙΕΑ, είναι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, και γενικά προτιμά το πετρέλαιο.Αλλά ακόμα και η I.E.A. δήλωσε ότι η ανάγκη για το ασήμι θα είναι 4.000 γιγαβάτ μέχρι το 2050.

Κάτι που σημαίνει ότι σε ετήσια βάση ο κόσμος θα πρέπει να τριπλασιάσει την κατανάλωση αργύρου για τα φωτοβολταϊκά. Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση σε ασήμι στο τέλος αυτής της δεκαετίας θα είναι κοντά στο 100% μόνο για τα φωτοβολταικά.

Η παγκόσμια ζήτηση για το ασήμι θα είναι τελικά 3-φορές το σύνολο των παγκόσμιων αποθεμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αρκετός άργυρος στο έδαφος για να ικανοποιήσει την επερχόμενη ζήτηση. Και να έχετε κατά νου ότι αυτό δεν περιλαμβάνει επενδυτική ζήτηση ή οποιαδήποτε από τις μυριάδες άλλες βιομηχανικές χρήσεις για το ασήμι.

 Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του αργύρου και η τιμή των ορυχείων αργύρου θα φτάσουν στα ύψη τα προσεχή έτη. Δεν μπορώ να σας πω ότι το ασήμι δεν μπορεί να πάει λίγο χαμηλότερα,αλλά μπορώ να σας πω ότι σε 3-5 χρόνια από τώρα η τιμή του θα ξεπερνάει τα $ 100". 

από άρθρο του Stephen Leeb στο KWN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου