Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Περιφερειακές Τράπεζες των ΗΠΑ.

Όλοι θυμόμαστε την περσινή κρίση των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ. Η Signature Bank, ήταν έτοιμη να καταρεύσει και την εξαγόρασε η  New York Community Bancorp, Inc. Ας παρακολουθήσουμε την πορεία της μέσα από 3 διαγράμματα, 6 μηνών, 

ετήσιο 

και πενταετές:

ακολουθεί απόσπασμα από άρθρο της Μ.Βενέτη στο liberal, 
Θα καταφέρουν οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ να ξεπεράσουν αναίμακτα αυτή την περίοδο υψηλών απαιτήσεων;

Στον κλάδο υπάρχει αναταραχή ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν η New York Community Bancorp -γνωστή στο ευρύ κοινό μετά την εξαγορά της υπό κατάρρευση Signature Bank- ανακοίνωσε ζημιές 252 εκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο τρίμηνο έναντι κερδών 172 εκατ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και ως εκ τούτου δραματική μείωση του μερίσματος κατά 70%. (σ.σ:Η NYCB μετά την προσάρτηση των περουσιακών στοιχείων της Signature Bank εκτίναξε των ισολογισμό της πάνω από το ρυθμιστικό όριο των 100 δις δολαρίων, που ενεργοποιεί αυστηρούς κανόνες κεφαλαίου και ρευστότητας).

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν υποχωρήσει πάνω από 30% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις παρά τη χθεσινή άνοδο της τάξης του 6,6%, ενώ έχουν συμπαρασύρει ένα μεγάλο μέρος του περιφερειακού τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ.

Το στρες στην αγορά ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο, καθώς ειδήσεις όπως εκείνη της πώλησης μεριδίου 29% σ’ένα συγκρότημα γραφείων στο κέντρο του Μανχάταν από καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο στην Boston Properties για μόλις 1 δολάριο, κάνουν το γύρο του κόσμου. Υπόψιν ότι το συνταξιοδοτικό ταμείο είχε επενδύσει 71 εκατομμύρια δολάρια στο συγκεκριμένο κτίριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου