Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Ο S&P - Dow Jones δημιουργεί τον πρώτο δείκτη για crypto.

Ο S&P Dow Jones Indices, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους χρηματιστηριακών δεδομένων παγκοσμίως, λανσάρει τον πρώτο Δείκτη Κρυπτονομισμάτων από το 2021​ με τα 550 μεγαλύτερα crypto.

Τα στελέχη της S&P φιλοδοξούν πως θα καταστεί πιο εύκολο προς τους επενδυτές να τοποθετηθούν στα κρυπτονομίσματα, να μειώσουν το ρίσκο της υψηλής μεταβλητότητας, αλλά και να δημιουργηθούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η εταιρεία θα παρέχει μια ευρεία λίστα των 550 μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων. Το συγκεκριμένο προϊόν φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την αποτίμηση των δεδομένων διαπραγμάτευσης των κρυπτονομισμάτων, την στιγμή που οι επενδυτές της Wall Street αναζητούν αντίστοιχα προϊόντα. 

Με το συγκεκριμένο προϊόν, τα στελέχη της S&P φιλοδοξούν πως θα καταστεί πιο εύκολο προς τους επενδυτές να τοποθετηθούν στα κρυπτονομίσματα, να μειώσουν το ρίσκο της υψηλής μεταβλητότητας, αλλά και να δημιουργηθούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η εταιρεία θα παρέχει μια ευρεία λίστα των 550 μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων. Μεγάλες εταιρείες όπως οι Fidelity Investments και  η ιαπωνική Nomura Holdings Inc. έχουν ήδη ξεκινήσει να παρέχουν υπηρεσίες θεματοφυλακής για κρυπτονομίσματα σε θεσμικούς επενδυτές, ενώ ήδη ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων παρέχουν υπηρεσίες παράγωγων επενδυτικών προϊόντων.

Απόσπασμα άρθρου από το liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου