Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η στροφή της BlackRock υπέρ του bitcoin

 

Η αύξηση τιμής του bitcoin σε ευρώ το τελευταίο έτος είναι 135%. Σιγά - σιγά στην αρχή και πολύ γρηγορότερα στη συνέχεια οι "πολέμιοι" του bitcoin, αλλάζουν στρατόπεδο. Στο απόσπασμα του άρθρου του euro2day θα δείτε ότι το τμήμα σταθερού εισοδήματος της BlackRock, όχι μόνο αποδέχεται το bitcoin αλλά το βλέπει και σαν τον ψηφιακό χρυσό.

Σας συστήνουμε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο:

"Αυτό και αν είναι βόμβα μεγατόνων! Ο Rick Rieder, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος, της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ισχυρίστηκε ότι το bitcoin θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον χρυσό. Όπως ανάφερε, η ψηφιακή μορφή του το καθιστά άμεσα μεταφερόμενο και πιο λειτουργικό από το μέταλλο.

Η πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία. Ποιος θα το περίμενε πριν λίγο καιρό, ότι κάποιος σε αυτή την θέση θα τολμούσε δημόσια να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, χωρίς να τον διώξουν με τις κλωτσιές ως απερίσκεπτα επικίνδυνο. Προσέξτε την «λεπτομέρεια»: Ο Rieder είναι Επικεφαλής του τμήματος Σταθερού Εισοδήματος. Μια θέση από την οποία, όπως περιγράφει και ο ίδιος, εστιάζει στις τάσεις της μεγάλης εικόνας που διαμορφώνουν την οικονομία.

Μια εταιρία του μεγέθους της BlackRock, όταν αρχίζει να επενδύει σε κάτι που θεωρεί ενδιαφέρον, δεν τοποθετεί μικροποσά. Αρκεί μόνο μια απόφαση για να διοχετεύσουν δεκάδες δισεκατομμύρια. Η BlackRock έχει υπό διαχείριση περισσότερα από 7 τρισεκατομμύρια δολάρια (τρισεκατομμύρια, από Τ) και ο Rick Rieder είναι ένα από τα σημαντικότερα διευθυντικά στελέχη της. Τι σημαίνει αυτό; Όπως για κάθε αξιοπρεπές χαρτοφυλάκιο σταθερού εισοδήματος που διαθέτει σήμερα χρυσό, ενδεχομένως να υπάρξει αύριο αντίστοιχη πρόβλεψη σε bitcoin!"

Πηγή: euro2day


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου