Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Κινεζικός τουρισμός και ETF που επενδύουν στον τουρισμό.

Οι απλοί συλλογισμοί μας αρέσουν ιδιαίτερα: 
  • Οι Κινέζοι άρχισαν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ήδη κατέχουν την πρώτη θέση στον κόσμο με δαπάνες 261,1 δις $ το 2016, έναντι 123,6 δις $ της δεύτερης χώρας που είναι οι ΗΠΑ. 
  • Οι δαπάνες πηγαίνουν σε ξενοδοχεία, εστίαση, μεταφορές, διασκέδαση κλπ. 
  • Τα ETF που επενδύουν στα παραπάνω είναι λογικό να έχουν καλές αποδόσεις.
  • ένα από αυτά είναι το PEJ.

Ακολουθεί απόσπασμα από άρθρο του capital :
"Ο εξερχόμενος κινεζικός τουρισμός αυξήθηκε με εκρηκτικό ρυθμό στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας και μένουν πολύ περισσότεροι ακόμη να έρθουν: μόνο το 5% των πολιτών του Μέσου Βασιλείου (Zhonguo) έχουν διαβατήριο, έναντι 40% στις ΗΠΑ. Υπάρχει πολύ έδαφος να καλυφθεί, συνεπώς αυτή η τάση έχει μία σημαντική δυναμική".
"Παρά τον σκεπτικισμό των επενδυτών σχετικά με τα επίσημα οικονομικά δεδομένα της Κίνας, ο αυξανόμενος πλούτος του πληθυσμού αντικατοπτρίζεται από την έκρηξη του εξερχόμενου τουρισμού. Μπορεί κάτι να πάει στραβά; Σίγουρα. Αλλά οι δαπάνες διαψεύδουν, τουλάχιστον εν μέρει, το επιχείρημα ότι η ανάπτυξη της Κίνας είναι ένας πύργος από τραπουλόχαρτα χρέους".

Στοιχεία του PEJ: 
1. διάγραμμα της τελευταίας πενταετίας του ETF -  PEJ που επενδύει σε εταιρείες που ωφελούνται από τον τουρισμό και τις μεγαλύτερες συμμετοχές εταιρειών σε αυτό.

BLOOMBERG

 2.οι βασικότερες εταιρείες στις οποίες επενδύει:

 Ο λόγος του άρθρου είναι η διαπίστωση ότι οι απλοί λογικοί συνειρμοί εύκολα γίνονται επενδυτικές ιδέες και όχι η προτροπή για αγορές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου