Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Η FED θα αγοράζει μετοχές

Οι Κεντρικές Τράπεζες εκτός του ρόλου του ελέγχου του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι πλέον και "παίκτες" των αγορών.....
Η Fed παρεμβαίνει ήδη:
 -Στις αγορές του Δημοσίου (κρατικό χρέος των ΗΠΑ) 
-Στις αγορές δημοτικών ομολόγων (χρέος που εκδίδεται από πολιτείες και πόλεις) 
-Στις  αγορές εταιρικών ομολόγων (χρέος που εκδίδεται από εταιρείες)
 -Στις αγορές εταιρικών ομολόγων από μεμονωμένα εταιρικά ομόλογα (χρέος που εκδίδεται ειδικά από εταιρείες) 
-Στις αγορές ομολόγων που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία (τα πάντα, από φοιτητικά δάνεια έως πιστοποιητικά καταθέσεων και άλλα). 
Δεν θα είναι η πρώτη κεντρική τράπεζα που θα το κάνει… Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, που ονομάζεται Ελβετική Εθνική Τράπεζα, αγοράζει μετοχές εδώ και χρόνια. Ναί. Εκτυπώνει κυριολεκτικά χρήματα και αγοράζει μετοχές στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ. Στη συνέχεια υπάρχει η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ). Εκτυπώνει επίσης χρήματα και αγοράζει άμεσα μετοχές. Από τον Μάρτιο του 2019, κατείχε το 80% των ETF της Ιαπωνίας. Ναι, 80%. Η BoJ είναι επίσης ο κορυφαίος (μέσα στους 10 μεγαλύτερους) σε πάνω από το 50% των εταιρειών που διαπραγματεύονται στο ιαπωνικό χρηματιστήριο. Εάν πιστεύετε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί στις ΗΠΑ, ξανασκεφτείτε το. Η Fed μας είπε το 2019 ότι θα αναγκαστεί να συμμετάσχει σε υπερβολικές νομισματικές πολιτικές κατά την επόμενη κάμψη. Και η Fed κάνει ακριβώς αυτό. 
 Πηγή: bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου