Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Προβλέψεις με τεχνική ανάλυση για χρυσό

Τα παρακάτω 2 διαγράμματα είναι για όσους πιστεύουν στη τεχνική ανάλυση και είναι του αναλυτή Tom Fitzpatrick. Περισσότερα στοιχεία στο άρθρο του KWN. Στο πρώτο διάγραμμα με εβδομαδιαίες τιμές κλεισιμάτων φαίνεται η ταύτιση του διπλού πάτου του 2012 που οδήγησε την ουγκιά του χρυσού στα 1800 $ με τη σημερινή δημιουργία νέου διπλού πάτου που μπορεί να οδηγήσει τη τιμή περίπου στα 1434 $





Στο δεύτερο που αρχίζει από το 1970 και δημιουργείται από τα μηνιαία κλεισίματα τιμών βλέπουμε τη διόρθωση που έγινε τη διετία 1974-1976 που οδήγησε τις τιμές 14% χαμηλότερα και διέσπασε καθοδικά τον ΚΜΟ των 55 μηνών. Την ίδια διόρθωση 14% παρατηρούμε και στη διετία 2011-2013 πάλι με διάσπαση του ΚΜΟ των 55 μηνών. Αν παρατηρήσουμε τι επακολούθησε μετά το 1976  πιθανά να δούμε κάτι αντίστοιχο μέχρι το 2016.


1 σχόλιο:

  1. εκτος απο την τεχνικη αναλυση υπαρχουν και αλλοι τροποι προβλεψης της τιμης του χρυσου οπως οι γεωπολιτικες και οικονομικες εξελιξεις (http://www.commexfx.com/el/problepsi-timis-xrysou/) για παραδειγμα τα γεωπολιτικά γεγονότα, οι εξελίξεις στην οικονομία και πιο συγκεκριμένα οι μεταβολές της νομισματικής βάσης των ΗΠΑ, μας δείχνουν εάν η τιμή του χρυσού θα μεταβληθεί στο μέλλον. Με άλλα λόγια ως επενδυτές οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις ώστε να αποκωδικοποιήσουμε τις προσδοκίες της αγοράς και να προβλέψουμε σωστά αλλά καθώς και την τεχνική ανάλυση του χρυσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή